Auditul energetic al unei cladiri care necesita modernizare sau reabilitare, este operatiunea prin care se identifica principalele caracteristici termice ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia. In cadrul unui audit energetic se analizeaza atat  rezultatele obtinute prin analiza termica a cladirii cat si prin calcule termotehnice si se stabilesc solutii tehnico-financiare pentru imbunatatirea performatelor energetice ale constructiei si a instalatiilor aferente acesteia.

Echipa noastra are experienta necesara pentru a va elabora auditul energetic al cladirii, complet si corect, a raportului de audit energetic inclusiv analiza tehnico-economica a solutiilor propuse pentru modernizare/reabilitare.

Acte si informatii necesare:

  • expertiza tehnica
  • plan (cadastru) si releveul/proiectul imobilului
  • adresa corecta si completa a imobilului
  • detalii cu privire la elementele care alcatuiesc anvelopa termica (pereti exterior, ferestre, placa peste sol/subsol, terasa/pod)
  • detalii despre instalatiile existente (incalzire/racire, acm, ventilatie, iluminat)
  • anul in care a fost executata cladirea
  • destinatia cladirii

Pasii pentru comandarea auditului energetic

1. Contacteaza-ne

Contacteaza-ne la numarul de telefon 0721 28 32 35 sau completand formularul de contact, pentru a ne furniza mai multe detalii privind cladirea.

2. Evaluarea cladirii

Unul dintre auditorii nostri de gradul I. se va deplasa la cladire pentru a face masuratorile necesare si pentru a nota toate detaliile utile pentru intocmirea auditului energetic. Ne deplasam la adrese din Brasov si imprejurimi (Feldioara, Codlea, Ghimbav, Cristian, Rasnov, Sacele, Predeal, Harman etc), dar la cererea clientului ne deplasam si in tara.

3. Livrarea raportului

Auditorul energetic elaboreaza raportul care va contine analizele tehnice si economice ale solutiilor de reabilitare si/sau modernizare energetica a cladirii, concluziile pe care auditorul le-a obtinut in urma analizei, respectiv o lista de sugestii privind posibilitatile de a imbunatati eficienta economica a cladirii. Raportul va va fi livrat de indata ce este finalizat.

Comanda raportul de audit energetic azi. Suna-ne sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la numarul 0721 28 32 35.

Ce spun clientii nostri?

House Residence Brasov
House Residence
Ruxandra Moraru, Manager

Colaborez cu echipa de la Audit-Energetic-Brasov.ro de aproape 2 ani. Profesionalismul si promptitudinea sunt doua calitati esentiale care au stat la baza colaborarii noastre. Am achizitionat  certificate energetice pentru cele 5 blocuri ale House Residence precum si raporturi de audit energetic pentru autorizatiile de constructie . Vom continua colaborarea si pentru celelalte investitii imobiliare ale firmei noastre. Sunt multumita de aceasta colaborare si ii recomand cu incredere.

TGAPROIECT CONS logo
TGAPROIECT CONS
dr. ing. Teofil Galatanu, Director
Competenta, profesionalismul si promptitudinea au fost elemente pe care le-am cautat cand am ales sa colaborez cu Auditor-Energetic-Brasov.ro. Am gasit aceste calitati si ele mi-au fost confirmate de-a lungul intregii colaborari. De aceea recomand aceasta firma de audit energetic ca fiind un colaborator
profesionist si de incredere.
Agentie imobiliara Premier Brasov
Agentie Imobiliara Premier
Andrei Georgescu, Director

Colaborarea cu Auditor Energetic Brasov, am inceput-o in 2014 si de atunci pentru majoritatea tranzactiilor imobiliare (care necesitau certificare energetica), am solicitat serviciile echipei. Promptitudinea, timpul rezonabil de eliberare, corectitudinea si acuratetea documentelor intocmite (avand aprecieri din partea bancilor si a notarilor cu care colaboram - schitele atasate documentatiilor de nivel ridicat), pretul rezonabil al serviciilor efectuate, au consituit criteriile bunei noastre colaborari. In momentul in care au obtinut acreditarea pentru certificarea energetica a spatiilor industriale colaborarea noastra a acoperit si acest segment important al activitatii noastre. Am recomandat si recomand cu incredere.

Intrebari frecvente

Ce este un audit energetic?

Auditul energetic al unei cladiri care necesita modernizare sau reabilitare, este operatiunea prin care se identifica principalele caracteristici termice ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia, respectiv prin analiza termica a cladirii si prin calculele termotehnice se stabilesc solutii tehnico-financiare pentru imbunatatirea performatelor energetice ale constructiei si a instalatiilor aferente acesteia.

Auditul energetic are rolul de a evidentia solutiile optime ce pot fi aplicate pentru scaderea consumului energetic si implicit a emisiilor de gaze poluante rezultate.

Elementele tehnice si economice necesare alegerii solutiilor de reabilitare si/sau modernizare a cladirii sunt prezentate in cadrul unui raport de audit energetic.

La ce se poate folosi un audit energetic?

Ca urmare a reabilitarii si/sau modernizarii cladirii, se obtin atat economii de energie, incadrarea intr-o clasa energetica superioara, cat si un confort sporit pentru locatarii imobilului.

In general se observa in cazul reabilitarii blocurilor de locuit, doar izolarea termica a peretilor exteriori si inlocuirea tamplariei exterioare. Este bine de stiut ca un rol semnificativ in reducerea pierderilor de caldura il joaca si izolarea terasei imobilului cat si a placii peste subsol.

Instalatiile din subsol de asemenea trebuie refacute, inlocuindu-se cu conducte noi si izolate. Toate aceste lucrari care se prevad in auditul energetic al cladirii se vor analiza din punct de vedere economic, varianta optima si fezabila fiind recomandata de catre auditor.

Ce presupune realizarea auditului?

Realizarea auditului energetic al unei cladiri presupune parcurgerea a patru etape:
1. Evaluarea performantei energetice a cladirii în conditii normale de utilizare, pe baza caracteristicilor reale ale sistemului constructiv, precum si ale instalatiilor aferente (incalzire, apa calda de consum, ventilare, climatizare, iluminat).
2. Respectarea cerintelor minime de performanta energetica pentru cladiri si elementele de anvelopa ale acestora.
3. Identificarea masurilor de modernizare energetica si analiza eficientei economice a acestora.
4. Intocmirea raportului de audit energetic.

 

Conform metodologiei elementele necesare alegerii solutiilor de reabilitare si/sau modernizarea cladirii sunt prezentate in cadrul unui raport de audit energetic, care cuprinde:
  • caracteristicile termice si energetice principalele ale cladirii
  • propunerea masurilor de modernizare/reabilitare a cladirii si a instalatiilor aferente acesteia
  • concluziile referitoare la masurile eficiente din punct de vedere economic.

Cat costa un astfel de audit?

Costul unui audit energetic variaza in functie de complexitatea acestuia, cat si de suprafata imobilului si se stabileste tot dupa vizitarea amplasamentului. Contacteaza-ne!

Cine intocmeste auditul energetic?

Auditul energetic se elaboreaza si se elibereaza de catre auditorul energetic pentru cladiri, autorizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Fondurilor Europene.

Cat dureaza emiterea raportului?

Durata de elaborare a unui audit energetic este in functie de complexitatea cladirii si a instalatiilor. Aceasta se va stabili dupa vizitarea amplasamentui de catre auditorul energetic. Pentru mai multe informatii contacteaza-ne la numarul de telefon 0721 28 32 35.

Pentru detalii suna-ne la 0721 28 32 35 sau lasa-ne numarul de telefon aici si te sunam noi inapoi!